Halka arz edildiğinde kapış kapış alınan o hisseyle ilgili flaş karar! Resmen yasak getirildi

GÖKMEN ÖRKMEZ-GÜNBOYU

Borsa İstanbul’un Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu’nun kararı doğrultusunda Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) devreye sokuldu.

Buna göre ATEKS.E, BAKAB.E, DOFER.E, FORMT.E ve MRGYO.E hisseleri, 23/10/2023 ile 22/11/2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işleme kapatıldı.

Açıklamada, VBTS tedbirlerinin diğer işlem kurallarından bağımsız olduğu ve tedbir süresi boyunca devam edeceği belirtildi.

Ayrıca SPK’nın 06/02/2023 tarihli kararı gereği Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında tüm paylarda açığa satış işlemlerinin yasak olduğu hatırlatıldı.

BORSA İSTANBUL TEDBİRLERİ NELER?

Borsa İstanbul, piyasaların güvenli ve istikrarlı bir şekilde işlemesini sağlamak için çeşitli tedbirler almaktadır. Bu tedbirler arasında şunlar bulunmaktadır:

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS): Aşırı fiyat ve miktar hareketleri olan hisseler için açığa satış ve kredili işlem yasağı getirir.

Emir Paketi Tedbiri: Piyasa emri, piyasadan limite emir, emir iptali ve emir toplama bilgi yayınını kısıtlar.

Brüt Takas Tedbiri: Hisse senetlerinin alım satımında aracı kurumların kendi portföyleri dışında başka hesaplara virman yapmasını engeller.

Emir İletim Kanalları Kısıtlaması: Hisse senetlerinin internet üzerinden alım satımını yasaklar.

Hisse senetlerinin belirli bir fiyat aralığında işlem görmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x